Skip to content

Brødrene Avaz’ længe ventede toer bliver optaget i Vestdanmark

Mehdi Avaz, Milad Avaz og Misam Avaz og deres produktionsselskab Rocket Road Pictures blev med den anmelderroste ‘Mens vi lever’ udråbt til dansk films fremtid. Nu er de tre brødre på vej med den længe ventede toer, og optagelserne skal foregå i Vestdanmark med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Instruktøren Mehdi Avaz er på besøg hos Den Vestdanske Filmpulje for at forberede optagelserne til sin nye film. Han fortæller om sit nye filmprojekt:

Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro. Foto: Rolf Konow.

”Vi har været nogle rebelske drenge, der selv har skaffet pengene før. Nu har vi fået støtte fra DFI, Den Vestdanske Filmpulje og TV2, og vi har valgt at skyde vores næste spillefilm i Aarhus, fordi vi gerne vil lidt væk fra hovedstadsområdet og vise Danmark fra en anden vinkel. Jeg er på tur i dag for at kigge på de sidste locations. Vi går i gang lige om lidt.”

Filmen optages primært i Aarhus, men produktionsholdet kommer også til andre kommuner i Den Vestdanske Filmpuljes område:

Der er mange scener i vores film, der foregår på en boreplatform midt ude på vandet, og det skyder vi selvfølgelig oppe i Frederikshavn. Så på den måde er der mange ting, som København ikke kan, når det gælder den her film i hvert fald.

En hjerteknusende historie

Optagelserne til den nye film går i gang i november måned og fortsætter over nytåret. Ud over Mehdi Avaz består holdet af hans brødre Milad Avaz, som er manuskriptforfatter, og Misam Avaz er producer sammen med Sara Victoria Bjerre Pedersen og den dobbelte Oscarvinder Kim Magnusson.

Arbejdstitlen på filmen er ‘Kollision’, og også denne gang har de tre brødre fokus på de nære relationer i familien og de svære sider af livet. Mehdi Avaz uddyber:

”Vi er sådan nogle tåretrillerdrenge, så det er endnu et familiedrama, som handler om, at vi mennesker måske er i gang med at ødelægge vores egen fremtid i form af de små børn. Det handler om en familie, der skal til at skilles, og kampen om forældremyndigheden over en lille pige. Det er en hjerteknusende historie om, hvordan man ser det, når man er ti år gammel og kigger op på de voksne og tænker ’Hvad er det, de laver? Hvorfor glemmer de mig?’ Vi vil gerne fortælle en historie om, hvor synd det er for børnene, når de voksne er egoistiske og kaster med mudder på hinanden.”

Filmen forventes at få premiere i efteråret 2019.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.